Aktuality

22.05. 2016 SAPELI POLNÁ - Světlá nad Sázavou 3 - 1 / 2-0 /

ikona6.jpg

Úvod utkání patřil překvapivě hostům, ve třetí minutě podržel dvakrát Sapeláky skvělými zákroky Petr Koubek. O minutu později hlavičkoval v dobré pozici Křikava, naši branku však netrefil. V šesté minutě měli první tutovku naši hráči, dorážku Petra Baráka v malém vápně zlikvidoval obětavým zákrokem gólman Adamec. Ve 13. minutě pálí hosté do boční sítě, ve 14. minutě obešel Kuba Szabó beka i gólmana, jeho střela bohužel končí těsně vedle.Ve 20. minutě připravil Honza Vacek palebnou pozici pro Filipa Dvořáčka, gólman hostí střelu kryl.Sapeláci již získávají v utkání navrch a připravují si další příležitosti. Honza Vacek pálí z hranice šestnáctky nad branku Světlé, přímý kop Filipa Dvořáčka z 25 m vytěsnil Adamec na roh. V 32. minutě již jdou Sapeláci do vedení! V šestnáctce hostí se uvolnil Kuba Szabó, jeho centr přesně našel Matěje Brnického a jeho hlavička zapadla přesně do levé šibenice Adamcovy branky 1-0.Ve 41. minutě vysunul Petr Koubek dalekonosným výkopem Kubu Szabá a ten přesným lobem zvýšil na 2-0 pro Sapeláky.



Zatímco první půle přinesla pěkný rychlý fotbal od obou týmů / v úvodu od hostů, později od domácích/, druhá část utkání byla dlouho nezáživná a v podstatě se až do 83. minuty nic zajímavého nestalo. V již zmiňované 83. minutě jsme sehráli snad nejhezčí akci utkání, kterou vykombinovali Honza Vacek, Filip Dvořáček a Kuba Szabó a posledně jmenovaný spálil čistou gólovku. A tak přišla zápletka, při odkopu míče na hranici šestnáctky v 85. minutě zasáhl Petr Tržil i hráče a kopala se penalta. Při ní byl světelský gólman Adamec exekutorem a se štěstím prostřelil Petra Koubka 2-1. Poslední slovo však měli naši hráči, Marián Antoš naservíroval míč Patriku Fišerovi, ten místo střely volil nezištnou přihrávku na Kubu Szabóa a nejlepší střelec soutěže podtrhl svým letošném šestadvacátým gólem vítězství Sapeláků 3-1. Hosté se v poslední minutě dostali ještě do jedné tutovky, brilantním zákrokem ji však zmařil Petr Koubek.



Üvod utkání patřil hostům, kteří však nedokázali své šance proměnit. Postupně jsme převzali iniciativu a z vypracovaných šancí jsme tři proměnili. Vítězství je proto zasloužené a je již páté v řadě, čímž jsme si trochu spravili chuť po nevydařeném vstupu do jarní části soutěže.



Nejlepší hráči: Petr Koubek, Honza Vacek, Filip Dvořáček.



Góly: 32. Matěj Brnický, 41. a 88. Jakub Szabó  - 85. Jindřich Adamec 



Sudí: Mička, Straka, Stehlík.  Žk: 3-2 / Petr Koubek, Petr Tržil, Jakub Szabó, bez vyloučených, 100 diváků.



Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman, Takács, Lokvenc / 61. Antoš/, Brnický, Vacek, Fišer, Dvořáček - Szabó, Barák.






zpět na seznam aktualit