Aktuality

29.05. 2016 SK Moravské Budějovice - SAPELI POLNÁ 2 - 0 / 1-0 /

ikona6.jpg

Již ve druhé minutě utkání nestačila naše nově složená obrana zachytit dlouhý nákop domácích, střelu domácího útočníka dokázal Petr Koubek vyrazit na tyč, odražený míč však do sítě poslal nikým neatakovaný Kyzlink. O tři minuty později čistě vypíchl míč domácímu stoperovi Pavel Matějíček, postupoval sám na gólmana, sudí Niederle ho však svým hvizdem zastavil - což bylo první velké poškození našeho týmu. Ve 13. minutě pálil Kuba Szabó těsně vedle pravé tyče domácí branky.O pět minut později pěkně zakombinovali Filip Dvořáček a Kuba Szabó, akci zakončil střelou do středu branky Matěj Brnický. Ve 22. minutě vyslal dlouhý nákop Petr Koubek, Kuba Szabó ho v plném běhu zpracoval a jeho bomba trefila domácího gólmana - velká škoda! V 39. minutě vyrazil Petr Koubek trestný kop domácích na roh, vzápětí včasným výběhem zlikvidoval šanci domácích.Ve 41. minutě se dostal do šance Pavel Matějíček, domácí stoper stihl odvrátit míč na roh. Poločas tedy skončil vedením domácího týmu 1:0.



V druhé půli plály emoce. V 56. minutě servíroval Matěj Brnický míč z levého křídla na hranici malého vápna pro Filipa Dvořáčka. Ten chtěl umístit do branky, jistému gólu na poslední chvíli zabránil tygřím skokem pod nohy gólman Klouda. Filip Dvořáček, přestože na poslední chvíli nohu maximálně stáhl, tak zasáhl /samozřejmě nechtěně / holení budějovického gólmana do hlavy. Byl to samozřejmě nepříjemný faul, gólman domácích mu ještě přidal / což chápeme/ a sudí Niederle podlehl atmosféře a tlaku domácích hráčů a Filipa Dvořáčka dle nás neprávem vyloučil. Následovala vlna nevole našich hráčů, střídačky i hrubé slovní urážky v hledišti - ve kterých exceloval předseda SK Moravské Budějovice a současně předseda DK pro Moravu pan Lapeš, který v těsné blízkosti předsedy komise FAČR pro regionální fotbal a současně předsedy KFS Vysočina a delegáta tohoto utkání pana Vrzáčka hrubě urážel naši střídačku a dokonce i naše diváky včetně žen.Je velmi smutné, že takto vysoce postavený funkcionář FAČRU si toto veřejně dovolí, navíc nebyl v příliš dobré kondici.



V 66. minutě byl okopáván Kuba Szabó, faul se nepískal, došlo ke ztrátě míče a v situaci možná ofsaidové dali domácí druhý gól Kopečkem - třetí velké poškození našeho týmu. Naši hráči byli i v deseti aktivní, bohužel se nám tentokrát nepodařilo vstřelit branku, naopak v závěru utkání Petr Koubek zabránil třetí brance domácích.



Domácí vyhráli zaslouženě, vstřelili dvě branky, my žádnou. Bohužel to vítězství není bez kaňky. Hlavní sudí řídil utkání necitlivě, dopustil se několika hrubých chyb, které ovlivnily výsledek utkání a to vždy v náš neprospěch. Chtěli jsme si v utkání, ve kterém o nic nešlo "jen zahrát", bohužel nám to bylo umožněno. Navíc byl vyloučen jeden z nejslušnějších fotbalistů v soutěži Filda Dvořáček a za oprávněnou,slušnou formou vedenou a opakovanou  kritiku sudího byl pět minut před koncem vykázán trenér Sapeláků Jiří Babínek.Odchod z hrací plochy byl také výživný, o tom se raději nebudu ani rozepisovat co se dělo u místní občerstvovny kolem které se prochází do kabin.



Byla to dnes "skvělá" propagace fotbalu, nějak se to hromadí.Nejlepší by asi celý týden se poctivě připravovat na nedělní utkání, potom se nechat bez mrknutí oka poškodit, pochválit skvělé arbitry za zkažený týden a od pondělka se plně připravovat na další zápas ....To bohužel asi po nás nemůže nikdo chtít....Může se časem stát, že arbitři nebudou mít koho řídit atd.



Málem bych zapomněl na jednu pozitivní věc - po více než roce se vrátil na fotbalový trávník kanonýr Sapeláků David Padrnos. Dejve, držíme palce, ať Ti zdravíčko drží a ať se Ti daří.



góly: 2.Kyzlink, 66. Kopeček.



sudí: Niederle, Toman, Havlín. Delegát svazu: Vrzáček  60 diváků. Žk:1:4 / Koubek, Rychtecký, Szabó, Špendlíček/, čk: 0-1 / 56. Filip Dvořáček /.



Sestava: Koubek - Kovář, Rychtecký, Takács, Barák - Brnický, Fišer /82.Špendlíček/, Vacek, Dvořáček - Szabó / 82. Padrnos/, Matějíček /82. Antoš/.






zpět na seznam aktualit