Aktuality

31.07. 2016 Sokol Želetava - SAPELI POLNÁ 2 - 3 / 2-1 /

ikona6.jpg

V druhém kole krajského poháru mužů - JEŽEK CUPU 2016/2017 jsme nastoupili v nedělním podvečeru v Želetavě proti místnímu týmu, hrajícímu I.A. třídu. Hrálo se na velmi pěkném trávníku, kterému nevadily ani opakující se deště.



Ve 3. minutě utkání vznikl po rohovém kopu závar v našem malém vápně , který jsme  museli na poslední chvíli zachránili  odkopem obránce . O tři minuty později prověřil domácího gólmana David Macko, ten nadvakrát střelu kryl. V sedmé minutě vybídl David Macko k prvnímu úniku Michala Příhodu, gólman jeho střelu vyrazil k Jakubu Ficovi, který vyzval ke skórování Davida Macka, ten bohužel minul branku. Devátá minuta přinesla další dvě šance, nejprve vyrazil gólman Tománek střelu Davida Macka na roh. Ten zahrál David Macko, našel Milana Špendlíčka, který levačkou překonal gólmana, ale obránce míč na brankové čáře vykopl. Ve 12. minutě sklepl Petr Navrátil dlouhý aut Marka Zamazala pro Milana Špendlíčka, kapitán Sapeláků však branku přestřelil. A tak platilo nedáš dostaneš - přes naši levou stranu se protahoval šikovný Vrbka, byl faulován a jeho bratr penaltu proměnil 1-0. Naši hráči se deset minut vzpamatovávali z direktu soupeře a až v 26. minutě  zakombinovali u malého čtverce soupeře Kuba Fic a David Macko, akce však  gól nepřinesla. O minutu později pálil Michal Příhoda vedle. V 33. minutě po centru Davida Macka skvěle hlavičkoval Milan Špendlíček, gólman hostí však bravurním zákrokem zachránil / míč byl možná za čarou??/. V 39. minutě jsme se dopustili hrubé chyby, soupeř vybojoval poblíž šestnáctky míč a svůj druhý gól vstřelil Vrbka 2-0. Ve 41. minutě byl ve vápně sražen Filip Dvořáček, nařízenou penaltu proměnil David Macko 2-1. O dvě minuty později vznikl velký závar před domácím gólmanem, ale ani Kuba Fic, ani Michal Příhoda hradbu těl neprostřelili.



Do druhé půle nastoupili dva čerství útočníci Petr Mašek a David Padrnos a z hřiště odešli dva defenzivní hráči Kubové Fic a Lokvenc. Hned ve 46. minutě protáhl gólmana dělovkou Filip Dvořáček, o tři minuty později brankář zlikvidoval průnik Petra Navrátila. V 53. minutě gólman vyráží bombu Michala Příhody, v 58. minutě jde sám na gólmana David Macko - opět bez gólového efektu. V 62. minutě vyslal nádherný pas Matěj Brnický, Michal Příhoda ho ve sprintu skvěle zpracoval, bohužel jeho střela doslova jen trefila gólmana. O dvě minuty později se domácí dožadují penalty - zřejmě oprávněně. V 67. minutě napálil Petr Navrátil bombou tyč, David Padrnos již nůžkami míč do branky nedostal. V 78. minutě připravil Petr Mašek gólovku pro Honzu Vacka, ten však ani nadvakrát nedokázal z cca 7 metrů od branky skórovat. O minutu později gólman vyráží další střelu Michala Příhody.V 80. minutě se nám konečně podaří i s trochou štěstí vyrovnat. Z hranice šestnáctky levačkou vypálí jedovku Filip Dvořáček, míč se od tyče odrazí do zad gólmana a potom do sítě 2-2. V 84. minutě gólman vyráží bombu Honzy Vacka. V 86. minutě uniká po křídle Mára Zamazal, přihrává pod sebe míč Petru Maškovi, ten se zbavuje obránce a obstřeluje gólmana na zadní tyč 2-3. V závěru si situaci ještě jednou zkomplikujeme, ale domácí to nevyužijí a tak vezeme ze Želetavy zcela jistě zasloužené vítězství 2-3.



Ano, vítězství je zcela jistě zasloužené, všichni hráči odmakali poctivě celý zápas a vytvořili si nespočet šancí. Tyto šance jsme však nedokázali proměňovat, ať již špatným řešením situace nebo výtečnými zákroky domácího gólmana. Naproti tomu nás domácí vyučili z produktivity, pár našich chyb dokázali potrestat dvěma góly a navíc jim byla zřejmě upřena penalta. Je to velké poučení, že tým kvůli několika pochybenín potom musí 90 minut šlapat nadoraz a málem jsme utkání ani nestihli výsledkově otočit. Prostě v defenzivě se musí pracovat na 100%, ať se v ofenzivě daří nebo nedaří. Taktéž na hřiště nepatří přílišné kudrdlinky a vymýšlení, je třeba hrát jednoduše a kolektivně. Ale jinak velká pochvala za 90 minut poctivého výkonu na hřišti!! Postoupili jsme tedy mezi poslední čtyři týmy soutěže a na jaře si zahrajeme s někým z trojice Havlíčkův Brod, Nová Ves, Velký Beranov.



Nejlepší hráči: Milan Špendlíček, Petr Navrátil, Filip Dvořáček.



Góly: 41. David Macko / PK/, 80. Filip Dvořáček, 86. Petr Mašek.



sudí: pánové Voneš, Rosický P., Pavlas, žk: 1-0, bez vyloučených.  37 diváků.



Sestava: Babínek - Brnický, Navrátil, Lokvenc / 46. Padrnos /, Zamazal - Fic / 46. Mašek /, Špendlíček, Vacek, Macko, Dvořáček - Příhoda.






zpět na seznam aktualit