Aktuality

16.10. 2016 SAPELI POLNÁ - SLOVAN HAVLÍČKŮV BROD 2 - 4 / 1-2 /

ikona6.jpg

Sapeláci chtěli v utkání se Slovanem uhájit druhou příčku tabulky, do utkání však šli s velkým deficitem, pro zranění chyběli Petr Navrátil, Petr Takács a Patrik Fišer, nemocen byl David Macko. Čekalo se kvalitní a zajímavé utkání a to se splnilo do puntíku.Hned v první minutě utkání vybojoval míč na středu hřiště Honza Vacek, přihrál Michalu Příhodovi, který vyslal do úniku Filipa Dvořáčka, ten zamířil přesně a vedli jsme 1-0.Ve třetí minutě zápasu gólman hostí chybně odkopl před vlastní šestnáctku, Michal Příhada však nabídnutou šancí pohrdl. O minutu později nastalo první pochybení sudího Kučeríka, který posoudil opačně situaci na šestnáctce, pískl trestňák pro hosty a Berky za přispění naší zdi vyrovnal na 1-1. Ve 12.minutě brodský útočník ochotně skočil v šestnáctce plavmo přes nohu Petra Baráka a hlavní sudí bez váhání ukázal na penaltový puntík, Berky však překopl branku.Ve 23.minutě výborně zakombinovali Filip Dvořáček a Petr Mašek, gólman Kubát však svůj tým podržel.O dvě minuty později zaútočil Petr Barák, Michal Příhoda však na jeho přihrávku nedosáhl.V 32.minutě došlo k nezaviněnému střetu Tomáše Reitermana s hostujícím hráčem mimo souboj o míč, sudí Kučerík situaci vůbec neviděl, / byl k situaci zády / přesto nařídil další pokutový kop proti našemu týmu, Háněl ho tentokrát proměnil 1-2. V 34. minutě pochybil sudí poprvé a naposled v náš prospěch, Michal Příhoda měl za svůj zákrok u půlící čáry dostat červenou kartu, nafasoval jen žlutou.V 38. minutě uvolnil Martin Boháček Petra Maška, ten těsně minul branku. V 41.minutě připravil Michal Příhoda dobrou pozici pro Petra Maška, ten se však v koncovce neprosadil. První půle tedy skončila vedením hostů 1-2, brodští byli pohyblivější, dobře kombinovali, hráli důrazně a takticky velmi dobře. Snad jen ty góly by měli vstřelit bez pomoci sudího.



I druhá půle přinesla výborný fotbal. V 60. minutě vypálili brodští ze šestnáctky, Honza Herink střelu kryl.O minutu později střílí gól Milan Špendlíček, je však v ofsajdu.O tři minuty později zahrají hosté v šestnáctce rukou, po kratším křiku následuje pokutový kop. Gólman Kubát ho dokázal bravurním zákrokem Filipu Dvořáčkovi zneškodnit.V 63.minutě přišla další rána pro náš tým. Sudí Kučerík neodpískal ani faul na Honzu Vacka, ani na Martina Boháčka a rekrutovala z toho třetí branka hostí střelcem Veselským. V 67.minutě střílejí hosté po pěkné kombinaci mimo branku.Ani nepříznivý stav, ani neproměněná penalta nedostali Sapeláky na kolena, poslední čtvrthodinu odehráli naši hráči ve velkém stylu a s třemi útočníky! V 77.minutě po centru Fildy Dvořáčka hlavičkuje Petr Barák ze tří metrů pouze do hlavy hostujícího gólmana.V 83. minutě byl v šestnáctce faulován Honza Vacek, / nepískalo se /, míč se odrazil k Filipu Dvořáčkovi, jeho bombu z osmi metrů vyrazil Kubát před sebe, skluzem dorážel ještě Tomáš Reiterman, bohužel nastřelil jen tyč a od ní se míč točil po brankové čáře....., gól však nepadl.V 86. uvolnil Petr Mašek uličkou Tomáše Reitermana, ten obešel gólmana a snížil na 2-3.V 87.minutě dvakrát podržel Kubát svůj tým při střelách Filipa Dvořáčka,.v 89. minutě mohl po skvělé akci Tomáše Reitermana  a Petra Baráka vyrovnat Petr Mašek, z vyložené pozice však těsně minul brodskou svatyni.Posledním hřebíčkem výkonu hlavního arbitra byla 90.minuta, kdy Petr Tržil vybojuje míč, má ho pod kontrolou a soupeřící hráč Štědrý ho povalí na zem, převezme uvnitř šestnáctky míč a vstřílí čtvrtou branku hostů 2-4.



Co říci závěrem: Dnes se hrál ve Stáji nejkvalitnější duel letošní sezóny. Soupeř předvedl výtečný výkon a my se v oslabené sestavě snažili utkání zvládnout. Sice se nám to nepovedlo, ale před svými hráči smekám pomyslný klobouk, rvali se o co nejlepší výsledek až do poslední sekundy a nebyli jsme daleko od bodového zisku.



Velmi smutné je, že všechny čtyři góly Brodu padly po velmi rozporuplných verdiktech. Zítra zhlédneme video a k jednotlivým situacím se vyjádříme v úterním komentáři. Dle našeho názoru jsme byli v utkání sudím hodně poškozeni a nemá to nic společného s výborným výkonem hráčů Havlíčkova Brodu, zvláště jejich gólman podal famozní výkon. Chytil penaltu a další tři, čtyři tutovky našich hráčů.



góly: 1.Filip Dvořáček, 86.Tomáš Reiterman - 6.Berky, 31.Háněl /PK/,63.Veselský, 90.Štědrý.



sudí: pánové Kučerík, Rosický, Pavlas, žk: 4-4 / Milan Špendlíček, Tomáš Reiterman, Michal Příhoda, Filip Dvořáček /.Bez vyloučených.



Delegátem svazu byl předseda KFS pan Miroslav Vrzáček,kvalita utkání se mu musela líbit, kvalita výkonu hlavního arbitra .............120 diváků.



Sestava: Herink - Tržil, Reiterman, Barák, Boháček - Brnický, Špendlíček, Vacek, Dvořáček - Mašek, Příhoda / 68.Fic/.



Nejlepší hráči Sapeli: Filip Dvořáček, Petr Mašek, Tomáš Reiterman.



 


Foto z utkání si můžete prohlédnout zde





zpět na seznam aktualit