Aktuality

20.08. 2017 SAPELI POLNÁ - FC Velké Meziříčí "B" 1 - 1 / 1-1 /

ikona6.jpg

Ve Stáji se v pěkném nedělním dopoledni hrál velmi kvalitní fotbal a to zásluhou obou týmů. Hosté byli zcela pochopitelně  rychlejší, / byli v průměru o 9,5 roku mladší než naši hráči /, kondičně lépe připravení a držení míče zcela jistě vyznělo v jejich prospěch. Naproti tomu naši borci nastoupili s věkovým průměrem "čistých" 33 let, chyběli jim Petr Kozojed a Štěpán Bambula, navíc se při pátečním tréninku zranil Jakub Szabó a za svůj výkon se určitě nemuseli stydět. Jak již bylo zmíněno, pro hosty hovořilo větší procento držení míče, pro naše hráče zase zcela jednoznačně větší počet gólových šancí.



V šesté minutě přitlačili Sapeláci soupeře do jeho šestnáctky, následoval rohový kop, potom další a při něm měl velkou smůlu Tomáš Reiterman, který mohl hlavou poslat náš tým do vedení. V 11. minutě skvěle uvolnil Petr Mašek nabíhajícího Honzu Vacku, ten postupoval sám na gólmana Pokorného, který ho však vychytal...V 17. minutě jsme podcenili situaci u autové čáry a hosté lehce skórovali Crkalem. Neuplynuly ani dvě minuty, Honza Vacek vyvezl míč, přiklepl ho doprava Davidu Mackovi , jeho přesný pas napálil k tyči Petr Mašek 1-1. Ve 22. minutě byl opět u míče agilní Petr Mašek, tentokrát vyslal do úniku Davida Macka, ten pelášil sám na gólmana, únik vyřešil razantní střelou, kterou gólman hostí vyrazil na rohový kop. Ve 24. minutě je poprvé v akci navrátilec v naší brance Petr Koubek, standartku hostí vyráží na rohový kop. V 31. minutě centruje David Macko z levého křídla, Filip Dvořáček nedokáže z malého čtverce překonat výborně chytajícího Pokorného.Ve 42. minutě je tu druhá šance hostí, bombu z cca 12 metrů vyráží Petr Koubek brilantním zákrokem na rohový kop.



Ve 49. minutě předvedl nevídaný sprint a geniální nahrávku Petr Barák, hostující bek v poslední chvíli zachránil před Honzou Vackem. V 60. minutě po další výtečné nahrávce Petra Baráka se ocitne sám před gólmanem Honza Vacek, může skórovat sám, ale přihrává Petru Maškovi, který vstřílí svůj druhý gól v utkání - bohužel zřejmě z ofsajdu. Ve 65. minutě včas vybíhá Petr Koubek a přerušuje akci hostů. V 67. minutě pálí David Macko těsně nad branku Pokorného. V 82. minutě jsme mohli naposledy strhnout utkání ve svůj prospěch, bohužel David Macko opět nepřekonal hostujícího gólmana, který má na zisku bodu pro tým Velkého Meziříčí lví podíl.



120 diváků muselo být s kvalitou utkání spokojeno. Dá se říci, že utkání asi remíza sluší, ale velký počet jasných neproměněných šancí našich hráčů je alarmující. Přesto náš tým zaslouží za předvedený výkon pochvalu.



Nejlepší hráči: Petr Tržil, Lukáš Varhaník, Petr Barák.



Smolaři utkání: Honza Vacek a David Macko - oba hráči mohli několikrát rozhodnout o třech bodech pro svůj tým.



Sudí: pánové Ondřej Půlpán, Marek Havlín, Zdeněk Šrámek. ŽK: 0-2, bez vyloučených. 120 diváků. Delegát svazu: pan Josef  Bobek.



Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman, Barák, Boháček - Varhaník, Špendlíček /82.Navrátil/, Vacek, Dvořáček - Macko, Mašek / 75. Matějíček /.






zpět na seznam aktualit