Aktuality

20.05. 2018 SAPELI POLNÁ - NOVÁ VES 4 - 5 / 4-2 /

ikona6.jpg

Sapeláci postrádali v tomto utkání Petra Kozojeda, Tomáše Reitermana, Lukáše Varhaníka a Pavla Matějíčka, naopak po dlouhé době konečně nastoupil Petr Barák.



Ve třetí minutě vybojoval míč před šestnáctkou soupeře Filip Dvořáček, přihrál Kubovi Szabó, jeho petelice však minula tři tyče. O pět minut později se dostal míč po ose Petr Navrátil - Filip Dvořáček k Petru Maškovi, jeho střelu ve skluzu i následnou dorážku skvěle vychytal Fuksa. Ve 14,minutě poprvé zazlobili hosté, po ostrém centru hlavičkoval Ondřej Šandera do břevna.O minutu později již jdou hosté do vedení, míč se nešťastně odrazí k volnému Starému 0-1. Ve 26.minutě vybojoval míč Filip Dvořáček, nacentroval do šestnáctky pro Honzu Vacka, ten vrátil míč do šestnáctky a Petr Mašek se výborně zorientoval v malém vápně a  vyrovnal na 1-1.Ve 28.minutě sklepl Petr Mašek míč pro Kubu Szabóa, ten pustil do tandemu Štěpánu Bambulovi a jeho bomba skončila pod břevnem Fuksovy branky 2-1.V 34.minutě byl za polovinou hřiště faulován dvojicí novovestských beků Kuba Szabó, od sudích dostal výhodu, před šestnáctkou obešel i gólmana, ten ho zezadu srazil a přišla velká vlna emocí, která se nesla až do konce utkání. Hlavní sudí místo přímého kopu a vyloučení gólmana nařídil penaltu a gólmana nechal bez trestu / nakonec dostal žlutou za kritiku/. Penaltu proměnil Filip Dvořáček 3-1. Ve 42. minutě unikl Kuba Szabó, opět obešel i gólmana a vedli jsme již 4-1. V 45. minutě fauloval na šestnáctce Peťa Navrátil a perfektní střela Šandery změnila poločasový stav na 4-2.



Co se ukázalo již na konci první půle, to pokračovalo v půli druhé. Sudí vědom si svého pochybení s penaltou / přitom jít do deseti a hrát bez vyloučeného gólmana by bylo pro hosty mnohem horší. než penala / byl na nás mnohem přísnější, dostávali jsme žluté karty za normální fauly a některým hostujícím hráčům procházelo ledacos, rovněž tak jejich trenérovi.V 50..minutě ochotně padl před naší šestnáctkou útočník hostí a i z další standartky byli hosté úspěšní, přesně zacílil Jan Nečas 4-3.O minutu později mohlo být srovnáno, hosté zakončili mimo. V 58.minutě šel skluzem proti střele Petr Barák, zasáhl hráče hostí a z pokutového kopu vyrovnal Ondřej Šandera na 4-4.Od té chvíle se hrálo nahoru -dolů, oba týmy chtěly utkání rozhodnout. V 60.minutě rozehrál roh Filip Dvořáček na Honzu Vacka, ten uvnitř šestnáctky vypálil, bohužel zazvonila pouze tyč Fuksovy svatyně. O tři minuty později rozebrali Míla Brabec a Kuba Szabó obranu Nové Vsi, skluz hostujícího beka zachránil jistý gól...84.minuta přinesla rozhodnutí - nechtěný zákrok Petra Tržila přinesl další penaltu, O.Šandera byl opět úspěšný a hosté šli do vedení 4-5. V 88. minutě našel centr na malém čtverci Davida Padrnose, vyrovnat se mu však nepodařilo a tak si tři body odvážejí borci z Nové Vsi.



Sapeláci podali zvláště v první půli výborný výkon, bohužel to na body nestačilo. Novovestští excelentně kopli dvě standartky, k tomu proměnili dvě pentle a potom jim stačilo dát jeden gól ze hry...Otázkou pro sudího Rygla je, jak by se vyvíjelo utkání od 34.minuty pokud by byli hosté v deseti bez gólmana Fuksy....Je jen škoda, že kvůli sudím dnes bylo mezi dvěma spřátelenými kluby tolik urážek a zloby.....



Nejlepší hráči Sapeli: Míla Brabec, Jakub Szabó, Filip Dvořáček. U hostů jednoznačně autor hattricku Ondřej Šandera.



Góly: 26.Petr Mašek, 28.Štěpán Bambula, 34.Filip Dvořáček /PK/, Jakub Szabó - 45.,58.,84. Ondřej Šandera, 15. Ondřej Starý, 50. Jan Nečas.



Sudí: Pánové Luboš Rygl, OndřejTerber, Ladislav Svoboda . ŽK: 4-5 / Petr Barák, Petr Navrátil, Filip Dvořáček, Petr Mašek/. Bez vyloučených.



Delegát svazu pan Luboš Vaněk.110 diváků.



Sestava: Rezničenko - Tržil, Reiterman, Barák, Bambula - Vacek, Navrátil, Brabec, Dvořáček - Szabó, Mašek /85.Padrnos/.






zpět na seznam aktualit