Aktuality

24.07. 2018 SAPELI POLNÁ - BOHEMIANS PRAHA 5 - 7 / 1-4 /

ikona6.jpg

Velmi očekávaný vrchol sapeláckých oslav začal dle plánu v 16 hodin. Zelenobílý tým vedly na plochu dvě velké legendy našeho fotbalu, mistři Evropy z roku 1976 Antonín Panenka a Karol Dobiáš, sapelácký výběr hrající v tradičních červených barvách přivedli na hřiště ikony domácích Milan Špendlíček a Tomáš Reiterman. Sapeláci nastoupili v sestavě vytvořené speciálně pro toto utkání - pro některé to bylo pěkné zakončení kariéry, pro některé zahrání s kamarády - spoluhráči, se kterými se již v mistráku zřejmě nepotkají.



Samotné utkání bylo tradičně velmi bohaté na branky, cizelérnost devětašedesátiletého Tondy Panenky, hecířství sedmdesátiletého Karola Dobiaše, obrovská zkušenost skoro pětašedesátiletých reprezentantů Jardy Němce, Zdeňků Prokeše a Hrušky a k tomu mix padesátiletých, pětačtyřicetiletých a čtyřicetiletých - to byla na naše hráče příliš silná káva. Již po první půli vedla Bohemka 1-4, jedinou branku domácích vstřelil Milan Špendlíček, když po sólu přes tři hráče propálil Zdeňka Hrušku.



V druhé půli se Sapeláci výrazně zlepšili, skóre dotahovali, ale na vyrovnání prostě nedosáhli, nepomohl jim k tomu ani videorozhodčí. Futsalový reprezentant Jakub Slunéčko, Michal Petrouš, František Jakubec ml., Lukáš Hartig atd. byli těmi, kteří určovali průběh utkání. K vidění byly skvělé fotbalové kousky a 480 přihlížejících diváků muselo být spokojeno. V poločasové přestávce předvedl Karol Dobiaš něco ze svého fotbalového kumštu a fotbaloví fajnšmekři si mohli vychutnat driblink v sedě atd. Po skončení utkání se kopala série pokutových kopů, i v ní byli úspěšnější hráči Bohemky.



Zkrátka a dobře, byla to skvělá podívaná a vřelé setkání s úžasně skromnými lidmi, kteří byli a ještě stále jsou ve svém oboru mistry.



Góly SAPELÁKŮ: Milan Špendlíček, Petr Klíma, David Padrnos, Tomáš Reiterman /pk/, Marek Zamazal.



Góly BOHEMKY: Jakub Slunéčko 4, Vítězslav Mojžíš, Tomáš Kulvajt, Michal Petrouš.



Pokutové kopy: SAPELI - BOHEMIANS 3 - 5.



Za SAPELI proměnili Milan Špendlíček, Libor Hamara a Petr Tržil, nedali Petr Klíma a Tomáš Reiterman.



Za BOHEMKU proměnili Karol Dobiaš, Jakub Slunéčko, Adam Petrouš, Tomáš Kulvajt a Vítězslav Mojžíš.



Nejlepší hráči: Jakub Slunéčko, Michal Petrouš - Libor Hamara.



Hlavní rozhodčí: Jiří Babínek,asistenti Milan Dobrovolný a Ivan Kliment.Videorozhodčí Josef Bárta. ŽK: 1-0, bez vyloučení. 480 spokojených diváků.



Sestava SAPELÁKŮ: Pavel Krpálek, Petr Koubek, Ivan Rezničenko,Petr Tržil, Luboš Rychtecký, Jakub Lokvenc, David Padrnos, Tomáš Reiterman, Petr Barák, Milan Špendlíček, Libor Hamara, Petr Klíma, Lukáš Slezák, Štěpán Bambula, Patrik Fišer, Filip Dvořáček, Matěj Brnický, Jan Vacek a Petr Dvořáček.



Sestava Bohemky: Zdeněk Hruška, David Šimon, Zdeněk Prokeš, Jaroslav Němec, Karol Dobiaš, Antonín Panenka, Vítězslav Mojžíš, Jakub Slunéčko, Michal Petrouš, Lukáš Hartig, Tomáš Kulvajt, František Jakubec ml. a  Jiří Lang.


Společné foto Sapeláků a Bohemians si můžete prohlédnout zde.





zpět na seznam aktualit