Aktuality

26.08. 2018 SAPELI POLNÁ - HFK TŘEBÍČ 1 - 0 / 1-0 /

ikona6.jpg

Sapeláci postrádali hned pětici hráčů / zranění jsou Pavel Bartoš, Petr Barák a Petr Mašek, virózu měl Ondra Částka a na dovolené je Tomáš Hajný/, přesto chtěli získat první letošní vítězství.



Naši hráči začali velmi aktivně a již ve čtvrté minutě unikl po levém křídle Leoš Barák, vyslal ostrý centr před branku, kde chyběly jen centimetry Lukáši Adamcovi ke skórování. O minutu později si stejní hráči spolupráci zopakovali, tentokrát vyslal kolmici Lukáš Adamec, Leoš Barák šel sám na gólmana, ten jeho první střelecký pokus vyrazil, ale na dorážku hlavou již nedosáhl! 1-0 pro Sapeláky! V deváté minutě po kombinaci Leoš Barák-Patrik Svoboda pálí druhý jmenovaný, jeho střelu kryje gólman hostí. Ve 26.minutě se poprvé osmělují hosté, Ivan Rezničenko je pozorný a střelu zpoza šestnáctky bezpečně chytá. V 31.minutě mají naši hráči obrovskou šanci a to dvojnásobnou! Lukáš Adamec opět vytvořil gólovku pro Leoše Baráka, Leošovu střelu gólman vyráží, následuje Leošův přesný centr na Filipa Dvořáčka, ten sice překonává gólmana, ale jeho hlavičku zastavuje tyč! O pět minut později může opět skórovat Leoš Barák, po průnikové přihrávce Filipa Dvořáčka jde znovu sám na gólmana, ten opět předvádí famózní zákrok a nedovoluje našemu hráči skórovat. Další loženku měl těsně před koncem Patrik Svoboda, když po ideálním centru Leoše Baráka z malého vápna  přestřelil branku Třebíče.....



První půle byla od našich hráčů odehrána skvěle, bohužel místo dejme tomu třígólovému vedení jsme šli do kabin s hubeným jednogólovým náskokem. A to se nám v druhé půli mohlo vymstít...



V prvních patnácti minutách druhé půle jsme měli sérii rohů bez jakéhokoliv využití, hosté to zkoušeli dvakrát z dálky, ale mířili hodně nepřesně. A potom to přišlo! V 60.minutě se zranil gólman Sapeláků Ivan Rezničenko, způsobil si svalové zranění na noze a bylo na zvážení zda dohrát s nepohyblivým gólmanem, nebo dát někoho z hráčů z pole do branky. Ivan se rozhodl utkání dochytat, což samozřejmě přineslo neklid do řad našich hráčů, neboť jim nemohl pomoci výběhem, výkopem atd. Soupeř toto brzy zjistil a pokoušel se o častější střelbu, o více centrů atd. a naši hráči se museli maximálně věnovat defenzivě. Přesto si třebíčtí vypracovali jednu loženku, kterou naštěstí spálili.V závěru utkání orazítkoval Honza Flekal jedovkou spojnici svatyně hostů, dorážka Martina Boháčka však nebyla důrazná a gólman hostí stihl na brankové čáře zachránit.



Sapeláci nakonec první vítězství v této sezóně uhájili, bylo naprosto zasloužené, ale mělo být rozhodnuto již po prvních pětačtyřiceti minutách. Celý tým utkání odmakal a hrál naprosto zodpovědně. Obdiv zaslouží výkon od pátku pětačtyřicetiletého trenéra Petra Tržila, který musel zastoupit Pavla Bartoše a zvládl to excelentně.



Gól: 5. Leoš Barák



Nejlepší hráči: Petr Tržil, Leoš Barák, Lukáš Adamec.



Sudí: Jan Dvořák, Filip Novák, Miroslav Holub. ŽK: 2-0 / Patrik Svoboda, Patrik Fišer/, bez vyloučených. 100 diváků.



Sestava: Rezničenko - Tržil, Boháček, Bambula,Flekal - Svoboda /90.Benáček/, Navrátil, Brabec /80.Fišer/, Dvořáček - Adamec, L.Barák /70.Varhaník/.



 






zpět na seznam aktualit