Aktuality

04.11. 2018 Dálnice Speřice - SAPELI POLNÁ 1 - 2 / 0-0 /

ikona6.jpg

Oba týmy šly do zápasu výrazně oslabeny, Sapelákům chyběli zranění J.Vacek, T.Reiterman a P.Bartoš, pracovně zaneprázdnění Š.Bambula a L.Varhaník, z osobních důvodů O.Částka. Na plac tak museli nedoléčení J.Benáček, F.Krupica a P.Navrátil, na střídačce již byl ještě nemocný T.Hajný.



Sapeláci vstoupili do utkání aktivně, přišla však pátá minuta, naši hráči vybídli přihrávkou k úniku Patrika Svobodu a ten byl faulován domácím hráčem. K překvapení všech hlavní sudí vyloučil provinivšího Sadského.Od té chvíle fotbal plakal.Domácí byli oprávněně ukřivděni, sudí si brzy uvědomil své pochybení a začal se domácím revanšovat.Naši hráči při vědomí toho, že jsou speřičtí o jednoho muže oslabeni, podlehli uspokojení, hráli laxně a tak měli domácí v první půli dvě možnosti k ohrožení naší branky, Ivan Rezničenko však změnu skóre nepřipustil. Z naší strany stojí za zmínku snad jen únik Leoše Baráka a jeho ostrý centr do šestnáctky hostí na Patrika Svobodu, který bohužel na míč nedosáhl.



Do druhé půle již nenastoupil nemocný Jakub Benáček, nahradil ho Míla Brabec. První dvě minuty druhé půle patřily domácím, zahrávali sérii rohů a při dvou z nich musel Ivan Rezničenko předvést skvělé zákroky při zakončení speřických forvardů. Ve 48.minutě odebral Patrik Fišer před šestnáckou zcela čistě míč domácímu forvardovi, ten ho nechtěně dojel - ale Fíša dostal žlutou kartu, domácí kopali na šestnáctce trestňák a navíc byl náš hráč nucen pro zranění střídat!!! Nahradil ho Petr Navrátil. V 70.minutě vystřídal Patrika Svobodu František Krupica a byl to šťastný tah.V 74.minutě centroval do šestnáctky Speřic Honza Flekal, Frantu Krupicu ještě domácí gólman vychytal, Lukáš Adamec však zavěsil pod břevno a Sapeláci vedli 0-1. Již to vypadalo s naším týmem dost nadějně a začali jsme si věřit na výhru, když opět do utkání zasáhl muž v černém. Bez jakéhokoliv podnětu pískl pokutový kop a tím vlastně dokonal vše co v nedělním odpoledni ve Speřicích zkazil. Domácí Morava z penaltového puntíku srovnal na 1-1 a v posledních minutách hrály oba týmy nahoru-dolu, chtěly rozhodnout. Šťastňejší byli Sapeláci, minutu před koncem rozhodl o jejich výhře důsledný František Krupica 1-2.



Dalo by se říci, že to bylo remízové utkání, ale náš tým vstřelil dvě branky, zatímco  domácí pouze jeden z vymyšlené penalty.Ostatní šance /kterých měli několik/ zlikvidoval výtečný Ivan Rezničenko. U našeho týmu byla na výši obrana spolu s brankářem, na dalších postech jsme měli velké rezervy. Pravdou je, že útočit do plných se nám vůbec nedařilo....prostě nesprávné vyloučení domácího hráče, potom neustálé kompenzování vrcholící vymyšlenou pentlí a z toho pochopitelně vyhrocená atmosféra na hřišti i v ochozech to vše akorát poškodilo fotbal.



Nejlepší hráči Sapeli: Ivan Rezničenko, Petr Tržil, Petr Barák.



Góly: 83. Morava PK - 74. Lukáš Adamec, 89. František Krupica.



Sudí: pánové Fotr, Landsman a Škorpík. ŽK: 1-4 /P.Fišer, L.Barák, P.Navrátil, M.Boháček/. ČK: 1-0 / 5.min. Sadský/. 210 diváků.



Delegát svazu: ing. Josef Bajer.



Sestava Sapeli: Rezničenko - Tržil, Boháček, Flekal, Barák P. - Barák L., Benáček /46.Brabec/, Fišer /51.Navrátil/, Dvořáček - Adamec, Svoboda / 70. Krupica /.






zpět na seznam aktualit