Aktuality

31.03. 2019 SAPELI POLNÁ - FC Chotěboř 2 - 1 /1-0/

ikona6.jpg

 



 



 



Do utkání nemohli nastoupi tito hráči: L.Varhaník /práci/, P.Fišer, M.Boháček, I.Rezničenko/nemocní/, D.Stejskal /zraněn/, J.Vacek /práce/.



Chotěbořští hrají důrazný a rychlý fotbal, což potvrzovali od úvodních minut. Krátce po úvodním hvizdu centroval hostující Plíšek  a střelu soupeřova útočníka musel likvidovat Tomáš Hajný. O tři minuty později unikl po levé straně Štěpán Bambula, výborně si naběhl David Padrnos, ale stoper hostí skvěle zachránil.V 8.minutě při nás stáli všichni svatí, když chotěbořští napálili míč do pravé tyče sapelácké svatyně. V 19.minutě unikl Ondra Částka, přesně nacentroval Filipu Dvořáčkovi, kterému opět stačil chotěbořský bek zabránit ve skórování. Ve 28.minutě předvedl Tomáš Hajný zákrok utkání, když zabránil cestě do sítě po odraženém míči vlastního obránce. V druhé části první půle se domácí zlepšili a přineslo jim to gólové povzbuzení. V 35. minutě zahrával Flip Dvořáček rohový kop, hosté míč odvrátili znovu k Filipovi, ten nacentroval na kratší tyč a Kuba Benáček poslal Sapeláky do vedení 1-0! Za tohoto stavu se také odešlo do kabin.



V druhé půli přinesla vzruch až 56.minuta, kdy po průniku Filipa Dvořáčka pálil David Padrnos. Hostující gólman střelu nadvakrát zpacifikoval. V 64.minutě zahrávali hosté roh, míč jsme odvrátili jen na střed šestnáctky, hosté vystřelili a ve shrumáži míč ještě usměrnil Marek Somerauer a bylo srovnáno na 1-1. O necelých pět minut později však již Sapeláci novu vedli. Obraně Chotěboře pláchl Filip Dvořáček, byl faulován a z pokutového kopu poslal Sapeláky do vedení Lukáš Adamec 2-1! Potom hosté vše vsadili na dlouhé nákopy na vysoké hráče, naše defenziva však odolala. V 84. minutě vyhrál Míla Brabec hlavičkový souboj v malém čtverci hostí, sklepl na cca penaltu pro Ondru Částku, ten bohužel přestřelil. I přesto dotáhli Sapeláci utkání do vítězného konce a tři body tak zůstaly doma.



Bylo to velmi těžké utkání s důrazným, rychlým a kvalitním soupeřem.



Nás v začátku utkání podržel Tomáš Hajný a potom jsme velmi pocrivým i taktickým výkonem dosáhli na vítězství. Chyběla nám řada hráčů, ale Ti co nastoupili, odvedli maximum. Pro Chotěbořské je možná porážka krutá, ale my jsme hráli minulý týden výborně v Bystřici a přitom prohráli 0-3, tak dnešní vítězství je odměnou za neadekvátní prohru v minulém týdnu.



Góly: 35. Jakub Benáček, 69. Lukáš Adamec /PK/ - 64. Marek Somerauer.



Nejlepší hráči SAPELI: Pochvalu zaslouží celý tým.



Rozhodčí: Karel Straka - Daniel Hanzl, David Landsman. ŽK: 1-3 /P.Barák/, bez vyloučených, 70 diváků.



Sestava SAPELI:



Hajný - Tržil, Benáček, Flekal, Barák Petr - Bambula /90.Boháček/, Doucha, Adamec/73.Mezera/, Dvořáček - Částka/86.Barák Leoš/, Padrnos/79.Brabec/.



[file]




zpět na seznam aktualit