Aktuality

06.04. 2019 HFK Třebíč - SAPELI POLNÁ 1 - 3 /1-0/

ikona6.jpg

Sapeláci se na utkání s mladým a rychlým týmem Třebíče poctivě připravovali, ale již ve třetí minutě bylo všechno jinak. Obrovskou chybu našeho týmu potrestal Florián a HFK vedlo 1-0. O dvě minuty později centroval Filip Dvořáček a Petr Doucha přehlavičkoval z malého vápna branku domácích. Potom nastala dlouhá dvacetiminutová pasáž, ve které naši hráči vyvíjeli snahu, ale bylo to bezzubé, složité, navíc si domácí pomáhali fauly - zvláště okopávání Davida Padrnose přes achilovky od stopera domácích zasloužilo několikrát kartu, ale sudí ji udělil pouze našemu hráči. Ve 25.minutě nádherně vypálil z cca 25 metrů Petr Barák, míč jen zasvištěl kolem domácí svatyně. V 35.minutě po dalším nevydařeném verdiktu sudích  došlo na setkání hlavního arbitra s naším asistentem a hádejte kdo vyhrál....Asistent musel do hlediště. V 37.minutě Petr Doucha pěkně vysunul Ondru Částku, toho protentokrát vychytal gólman Duba. Ve 40.minutě se pěkně uvolnil po příhře Petra Douchy David Padrnos, gólman byl již překonaný, zastoupila ho však jeho pravá tyč! Za jednogólového vedení HFK se šlo v poločase do kabin.



Do druhého poločasu Sapeláci doslova "vlétli" a velmi brzy se měnilo skóre. V 50.minutě přihrál Filip Dvořáček Ondrovi Částkovi, ten obešel beka domácích, zasekl mič a do protipohybu gólmana zacílil přesně k tyči 1-1. O minutu později vybojoval míč David Padrnos, přiklepl míč sprintujícímu Ondrovi Částkovi a ten z cca 12 metrů vymetl levou šibenici třebíčské branky 1-2. V 58.minutě centroval Filip Dvořáček a Jakub Benáček v tutovce nedokázal svoji hlavičku přetavit v gól. O chvíli později hlavičkoval Petr Doucha nad branku domácích po dlouhém pasu Kuby Benáčka. V 65.minutě vnikl do šestnáctky Štěpán Bambula, byl sražen a pokutový kop s přehledem proměnil Filip Dvořáček 1-3. O minutu později střílel z cca 20 metrů Florian, ale branku minul. V 68.minutě centroval Štěpán Bambula, hlavičku Filipa Dvořáčka kryl Duba. V 72. minutě hlavičkoval domácí Karásek, Tomáš Hajný byl připraven.V 88.minutě vypálil Filip Dvořáček z trestného kopu z 20 metrů, Duba petelici vyrazil na rohový kop. Ten zahrával taktéž Filip Dvořáček, jeho centr nalezl hlavičkujícího Petra Douchu, míč bohužel skončil vedle branky.Potom již přišel závěrečný hvizd, který potvrdil vítězství Sapeláků.



I přes to, že jsme soupeři darovali vedení, tak se náš výkon postupně zlepšoval a v druhé půli jsme již  byli dominantním týmem. Jelikož jsme dokázali převahu potvrdit i góly, odvezli jsme si zaslouženě tři body za vítězství. I přes nespokojenost s výkonem sudího v první půli, je třeba říct, že část druhá byla odřízena precizně.



Celý tým zaslouží pochvalu za chuť otočit nepříznivý vývoj utkání. Nejvíce se dařilo Petru Douchovi, Petru Barákovi a Davidu Padrnosovi. Nesmíme samozřejmě zapomenout na Ondru Částku a jeho první dva mistrovské góly v dresu Sapeláků.



Góly: 3. Petr Florián - 50. a 51. Ondra Částka, 65. Filip Dvořáček /PK/.



Sudí: pánové Machát, Porupka a Pavlas, žk: 0-1 /David Padrnos/, bez vyloučených.



Sestava SAPELI: Hajný - Flekal,Tržil, Benáček, Barák - Bambula, Doucha, Varhaník /73.Boháček/, Dvořáček - Částka/85.Fišer/, Padrnos/76.Adamec/.



Absence Sapeláků: Míla Brabec, Milan Mezera, Dominik Stejskal /všichni zranění/, Ivan Rezničenko /dlouhodobě nemocný/, Jan Vacek /rod.důvody/.



 






zpět na seznam aktualit