Aktuality

21.04. 2019 SK Okříšky - SAPELI POLNÁ 2 - 1 /0-0/

ikona6.jpg

Sapeláci vstoupili do utkání aktivně, hned v úvodní minutě pálil nad domácí branku Lukáš Adamec. O minutu později hlavičkoval Petr Doucha po rohu Filipa Dvořáčka mimo Fialovu svatyni. Ve třetí minutě centroval domácí Večeřa na nabíhajícího Rampíra, ten naši branku v dobré pozici minul. V desáté minutě po centru Filipa Dvořáčka hlavičkoval Petr Doucha nad domácí branku. Ve 21.minutě unikl obráncům Ondra Částka, jeho brejk vychytal skvělým zákrokem gólman Fiala. O devět minut později vypálil jedovku z 25 m domácí Rampír, Tomáš Hajný byl připraven, rovněž tak v nebezpečné situaci o minutu později. V 37.minutě vyslal Kuba Benáček dlouhý pas na Petra Douchu, ten sklepl na malé vápno pro Lukáše Adamce, proti jeho střele předvedl Fiala famózní zákrok. Dvě minuty před půlí vyslal David Padrnos průnikovou přihrávku na Ondru Částku, ten zakončil střelou nad okříšskou svatyni. První půle tedy skončila bez gólů, i když blíže k vedení měli Sapeláci. Za zmínku ještě stojí spousta nepřesvědčivých verdiktů hlavního sudího a to na obě strany.



Druhá půle začala pro Sapeláky velmi špatně. Šikovný Rampír přešel lehce přes dva naše hráče a z hranice šestnáctky se trefil bombou přesně k levé tyči naší branky 1-0. O šest minut později po centru Davida Padrnose a hlavičce Ondry Částky byl ve skvělé pozici Filip Dvořáček, domácí stoper však stihl Filipovu střelu zablokovat. V cca 62.minutě přišlo první velké pochybení hlavního arbitra. Domácí gólman Fiala vyběhl před šestnácku, chtěl hrát nohou, ale míč mu špatně odskočil a musel si ho přihrát rukou - jednoznačně mělo následovat vyloučení!!! Sudí nechal hrát dál. V cca 65.minutě unikl obráncům David Padrnos, byl faulován v šestnáctce před zakončenín i při něm /dva fauly za sebou/, penalta se nepískala a David zakončil pouze nad. V 71.minutě hlavičkoval David Padrnos do břevna, o chvíli později ho napodobil Ondra Částka, jehož střela skončila taktéž na konstrukci branky domácích. V 80.minutě podnikli okříšští rychlý brejk, závěr však špatně vyřešili a míč skončil pouze v utu po špatné finální přihrávce. V 82.minutě jsme se dočkali vyrovnání, Fiala gólovou střelu Ondry Částky skvěle vyrazil, ale hlavička Davida Padrnose byla přesná 1-1!  V 84.minutě jsme mohli rozhodnout, Ondra Částka šel opět sám na Fialu, ten jeho střelu dokázal vyrazit. A tak přišel trest a třetí katastrofální pochybení sudího Pavlase. Lukáš Adamec chtěl poslat do brejku naše hráče, byl hrubě faulován, sudí nepískl ,domácí získali míč, vypálili a tečí našeho obránce v poslední minutě vstřelili druhou branku 2-1. Ono to vlastně nebylo ani v poslední minutě tedy v devadesáté...I přes to že se vůbec nic nenastavovalo, tak jsme inkasovali na začátku minuty dvaadevadesáté!!! Tři body tak naprosto nezaslouženě zůstaly v Okříškách.



Dnešní utkání jsme sehráli v hodně oslabené sestavě, měli jsme jen 12 zdravých hráčů. Největším soupeřem však byl pro nás sudí,který minimálně třikrát hrubě ovlivnil utkání ve prospěch domácích. Netvrdíme, že úmyslně, ale ovlivnil. Byl to žalostný výkon hlavního rozhodčího, a jelikož se jednalo o krajský přebor, je to o to smutnější. Děkuji naším hráčům, že utkání poctivě odmakali a ještě na začátku devadesáté minuty jsme sahali po bodu. 



Nejlepší hráči Sapeli: Petr Tržil, Štěpán Bambula, Lukáš Adamec.



Góly: 46. a 90. Filip Rampír - 82. David Padrnos.



Sudí: Jiří Pavlas - Michal Stehlík, David Landsman. ŽK: 1-1 /M.Boháček/, bez vyloučených, diváků 200, delegát svazu Jiří Trávníček.



Sestava SAPELI: 



Hajný - Bambula,Tržil, Boháček, Benáček - Mezera /81.Varhaník/, Doucha /66.Brabec/, Padrnos, Dvořáček - Částka, Adamec.



 






zpět na seznam aktualit