Aktuality

28.04. 2019 SAPELI POLNÁ - KOVOFINIŠ LEDEČ NAD SÁZAVOU 1 - 0 /1-0/

ikona6.jpg

Téměř stovka diváků se přišla podívat ve velmi chladném počasí na mistrovské utkání domácích Sapeláků s vedoucím týmem krajského přeboru hostující Ledčí nad Sázavou. A kdo přišel, rozhodně nelitoval, viděl totiž velmi kvalitní zápas, odehraný v plném nasazení, ale naprosto fér. K tomu napomohl citlivým řízením hlavní sudí Porupka.



Sapeláci byli poprvé v sezóně téměř kompletní, byli na utkání natěšení a a od první minuty byli aktivnější než jejich soupeř. Již ve třetí minutě centroval od pravého rohového praporku Filip Dvořáček a zpoza šestnáctky pálil z voleje Honza Flekal, gólman Beránek předvedl prvvní výborný zákrok. O dvě minuty později centroval zleva Štěpán Bambula, hlavička Kuby Benáčka si našla pouze náruč hostujícího gólmana. V osmé minutě zakombinovali Petr Barák a Filip Dvořáček, z toho vytěžil únik David Padrnos, se štěstím obešel gólmana a zavěsil 1-0! Ve 13.minutě vyslal  David Padrnos do úniku Ondru Částku, ten si však vylámal zuby na výtečném Beránkovi. V 18.minutě vypálil Honza Flekal  petelici z 35 metrů na hostující branku a těsně ji přestřelil. Ve 23.minutě se poprvé osmělili hosté, jejich střelu z cca 22 metrů Tomáš Hajný kryl. O dvě minuty později již byla střela hostů mnohem nebezpečnější, náš gólman ji vyrazil do strany a dorážka šla nad břevno naší svatyně. Ve 43.minutě po centru Filipa Dvořáčka hlavičkoval Kuba Benáček v tutovce mimo. Ve 45.minutě uvolnil David Padrnos Ondru Částku, ten šel sám na Beránka a ten ho opět ho vychytal. První poločas tak skončil hubeným jednogólovým vedením Sapeláků, což bylo vzhledem k vytvořeným šancím málo.



Ve 49.minutě skóroval David Padrnos, byl mu však odmáván ofsajd. V 50. minutě končí střela ledečských zpoza šestnáctky nad břevnem naší branky. V 54.minutě kryje gólman Beránek střelu Davida Padrnose. V 60.minutě vyslal Kuba Benáček přesný pas na Davida Padrnose, ten šel sám na gólmana a znovu neuspěl. V 64.minutě jsme sehráli skvělou kombinaci  Ondra Částka - David Padrnos - Filip Dvořáček, bohužel gólem neskončila. O minutu později měli první velkou šanci hosté, ale v malém čtverci minuli nacentrovaný míč. V 65.minutě odcentroval před branku Honza Flekal , Filip Dvořáček přehazoval vyběhnuvšího Beránka, ale ten stačil ještě jasnou loženku zlikvidovat. Ve  28.minutě se dostali do  šance hosté a  při Sapelácích stálo velké štěstí. Ve 34.minutě připravil Lukáš Adamec gólovku pro Filipa Dvořáčka, ten bohužel na míč nedosáhl. Závěr zápasu se hrál v jasné převaze Ledče, ale naši hráči svůj obětavý a poctivý výkon nakonec dotáhli do zdárného konce a získali cenné vítězství.



Vítězství našich hráčů bylo naprosto zasloužené, příkladně bojovali, povzbuzovali se a vytvořili si mnohem více šancí než náš soupeř.  Získaných třech bodů nad takovým celkem si velmi ceníme. Celý náš tým zaslouží absolutorium, těžko někoho více vyzvedávat. Ale přece jen jmenujme Kubu Benáčka, Mílu Brabce a Petra Tržila. U soupeře byl výtečný gólman Beránek.



Gól: 8. David Padrnos.



Sudí: František Porupka - Jiří Pavlas, Aleš Janovský. Hráno bez karet. 90 diváků. Delegát svazu mgr. Jaroslav Petřivý.



Sestava SAPELI:



Hajný - Flekal, Tržil, Boháček, Barák - Bambula, Benáček, Brabec /65.Varhaník/, Dvořáček /77.Mezera/ - Částka /76.Adamec/, Padrnos /85.Doucha/.






zpět na seznam aktualit