Aktuality

04.08. 2019 Sokol Želetava - SAPELI POLNÁ 2 - 3 /0-2/

ikona6.jpg

V generálce před novým soutěžním ročníkem se představili Sapeláci  na půdě Želetavy v utkání krajského poháru.Našemu týmu chyběli z různých důvodů  P.Barák, P.Tržil, T.Hajný, M.Mezera, M.Brabec a J.Benáček. Utkání jsme začali aktivně a již ve třetí minutě pálil Honza Vacek do šibenice domácí svatyně, gólman Partl však skvěle zasáhl. O tři minuty pozdějí zakombinovali Pavel Matějíček s Ondrou Částkou a David Padrnos měl již lehkou úlohu 0-1. Ve 13.minutě pálil Filip Dvořáček z cca 18m, domácí brankář nadvakrát zachránil. V 16.minutě se poprvé vyznamenal Petr Koubek, když zlikvidoval tutovku domácích. O minutu později hlavičkuje Filip Dvořáček po centru Pavla Matějíčka mimo. Ve 21. minutě jsme měli dvě gólové šance, ale ani David Padrnos, ani Štěpán Bambula neuspěli. A tak měli zase dvě tutovky domácí hráči, skvělý Petr  Koubek se překonat nenechal. Ve 24.minutě po akci Davida Padrnose a Filipa Dvořáčka neproměnil tutovku Ondra Částka.Poté zase tutovka domácích a zase výtečný Petr Koubek. Další loženka Sapeláků, Pavel Matějíček centruje do malého vápna Filipu Dvořáčkovi, skóre se nemění.O dvě minuty později nekončí gólem ani slalom Filipa Dvořáčka po sklepnutí Ondry Částky. V 31.minutě pálí Ondra Částka, bohužel jen do tyče! V 36.minutě vybojoval míč Honza Vacek, dále po kombinaci Ondry Částky a Davida Padrnose zvyšuje na 0-2 Filip Dvořáček. Ve 42.minutě mohli korigovat domácí, ale z vyložené pozice střílejí mimo branku.



Do druhé půle nastoupili v našem týmu Martin Pokorný a Patrik Fišer, odstoupili Petr Koubek a Ondra Částka. V 50.minutě po velké chybě našeho stopera zakončili domácí nad naši branku. V 57.minutě jsme ztratili v záloze míč a domácí hráč prošel cca 30 metrů a v ložence ho vychytal Martin Pokorný. V 63.minutě  se při dopadu nešťastně zranil domácí Šimon Vladeka. V 74.minutě šel sám na gólmana David Padrnos, nedal a ihned přišel trest. Domácí Simandl snížil na 1-2.O čtyři minuty později, ihned po vystřídání mohl skórovat Dominik Stejskal - gólman Partl výtečně zareagoval. O minutu později znovu tutovka Davida Padrnose, opět neproměněná. Až v 88.minutě se David Padrnos dočkal. Honza Vacek perfektně vyřešil finální fázi a David s přehledem zvýšil na 1-3. Ani to však nebylo všechno. Po dalším pochybení našich hráčů nás v nastaveném čase potrestal asi nejlepší hráč  domácích Simandl 2-3. Potom již přišel závěrečný hvizd sudího Landsmana. Znamená to, že Sapeláci nebudou na jaře chybět mezi čtyřmi semifinalisty krajského poháru.



Co říci k utkání? Pro nezaujatého diváka musel být minimálně první poločas excelentní podívanou, pro trenéry to bylo podstatně horší. Hrálo se prakticky bez obran, obrovské množství gólových šancí na obou stranách /Sapeláci jich měli snad 15, domácí o něco méně/, výtečné zákroky gólmanů, obrovské minely hráčů, nedůslednost, málo poctivosti v bránění atd.atd. Předvedený výkon vůbec neodpovídal skutečnosti, že příští týden začíná mistrovská soutěž. Jaká byla pozitiva? Jednak to byly vyborné výkony Petra Koubka a Honzy Vacka, kteří byli spolu s domácím gólmanem Partlem a střelcem obou gólů Simandlem jasně nejlepšími hráči na hřišti. Dále potom velké množství vytvořených brankových šancí. A v neposlední řadě se naši hráči opět snažili o co nejlepší výkon, což je spolu s poctivým treninkem hodně pozitivní. Ale je před námi hodně práce!!!



Góly: 76. a 90+2.Simandl - 6.a 88.David Padrnos, 36. Filip Dvořáček.



Sudí: pánové Landsman, Rosický a Krejčí. ŽK: 1-1 /David Padrnos/, bez vyloučených, 105 diváků.



Sestava SAPELI:



Koubek /46.Pokorný/ - Doucha, Flekal, Boháček - Matějíček, Vomela/79.Stejskal/, Vacek, Bambula - Částka/46.Fišer/, Padrnos, Dvořáček.



 






zpět na seznam aktualit