Aktuality

11.08. 2019 Sokol Bedřichov - SAPELI POLNÁ 2 - 2 /1-1/

ikona6.jpg

První kolo nového ročníku krajského přeboru přineslo po dlouhých letech okresní derby,  nastoupili jsme na půdě nováčka soutěže Sokola Bedřichov. Od první minuty utkání jsme výborně kombinovali a vytvořili si řadu šancí. Ve druhé minutě vyslal Petr Doucha pas Davidu Padrnosovi a domácí poprvé podržel gólman Šána. O minutu později po rohu Filipa Dvořáčka pálil Štěpán Bambula, i ten si vylámal zuby na domácím brankáři.Ve čtvrté minutě přešel Ondra Částka přes tři beky, zakončení bylo nevýrazné.O minutu později po centru Pavla Matějíčka sklepl David Padrnos Filipu Dvořáčkovi, ten bohužel nastřelil pouze tyč bedřichovské svatyně! Mezi devátou a dvanáctou minutou byl ve třech výborných situacích Ondra Částka, ani jednou ji nevyřešil gólově. Ve 14.minutě jsme chybně rozehráli a gólovku domácích zlikvidoval Tomáš Hajný, když střelu vyrazil na rohový kop. V 17. minutě jsme se konečně dočkali, na dlouhý pas Honzy Vacka si naběhl Filip Dvořáček, který vyzval ke skórování Davida Padrnose 0-1. Po vstřelené brance přišlo uspokojení, v druhé polovině prvního poločasu se hra vyrovnala a domácí přebírali aktivitu. Ve 33. minutě si ještě Tomáš Hajný poradil se střelou z cca 22 metrů, kterou vyrazil na roh, v 39.minutě byl již překonán. Lacina z přímého kopu za pomoci tyče překonal našeho gólmana 1-1. Ve 40.minutě připravil Filip Dvořáček možnost pro Honzu Vacka, toho vychytal Šána.První půle tak skončila pro nás nepochopitelným stavem 1-1, za který mohla hlavně neschopnost našich ofenzivních hráčů.



Ve 48.minutě opět neproměňuje Ondra Částka tutovku, podobná situace je v 51.minutě po příhře Filipa Dvořáčka. V téže minutě se konečně prosazujeme. Přesně kopnutou standardku Filipa Dvořáčka ještě usměrňuje Petr Doucha 1-2. V 56.minutě má obrovskou šanci smolař dne Ondra Částka, ani tentokrát se gólu nedočkal. O deset minut později Ondra Částka unikl obráncům Sokola, vyzval ke skórování Davida Padrnose, ten bohužel Šánovu branku minul a tak přišel trest. V 74.minutě zahrávali domácí sérii rohových kopů a naši hráči nebyli schopni odehrát míč do bezpečí. Po trmě vrmě v naší šestnáctce jsme dostali hodně laciný gól - Grepl vyrovnal na 2-2. V závěrečné čtvthodině se hrálo vabank, blíže k rozhodnutí měli domácí hráči, ale ani oni nebyli v zakončení přesní. První krajské derby Sokola se Sapeláky tak skončilo dělbou bodů.



Pro nás je ztráta dvou bodů v tomto utkání velkým zklamáním a může za to jednoznačně katastrofální produktivita našich ofenzivních hráčů. Již po patnácti minutách první půle mělo být utkání rozhodnuté.Pravdou je, že jsme v závěru utkání mohli přijít i o ten bod.



Góly: 39.Lacina, 74.Grepl - 17.David Padrnos, 51.Petr Doucha



Sudí: Jakub Voneš - Pavel Rosický, Milan Šimek /utkání řídili s přehledem/, žk: 2-1 /Vacek/, bez vyloučených. 130 diváků. Delegát svazu Luboš Vaněk.



Nejlepší hráči Sapeli: Petr Doucha, Martin Boháček, Honza Vacek.



Sestava SAPELI:



Hajný - Barák, Tržil, Boháček, Doucha - Matějíček /62.Mezera/, Vacek /76.Fišer/, Bambula, Dvořáček - Padrnos, Částka.






zpět na seznam aktualit