Aktuality

01.12. 2019 Zhodnocení podzimní části soutěže

ikona8.jpg

Sapeláci skončili po podzimní části na 12.místě , 2 x vyhráli, 4 x remizovali, 7 x prohráli. Získali 10 bodů se skórem 20 - 22



V domácím prostředí skončili na 10. místě,  sehráli 7 utkání, 2 x vyhráli, 2 x remizovali , 3 x prohráli. Získali 8 bodů se skórem 13 - 9.



Venku skončili na 13.místě, sehráli 6 utkání, 0 výher, 2 x remízovali, 4 x prohráli. Získali 2 body se skórem 7 - 13.



Z výše uvedených faktů plus níže uvedených článcích o absencích, střelecké produktivitě apod. je zcela zřejmé, že se jedná o absolutně nejhorší podzimní část sezóny za dvanáctileté působení Sapeláků v krajském přeboru. Neúspěšné působení našeho týmu způsobilo několik faktorů. Byla to zejména obrovská absence hráčů, ať již ze zdravotních, pracovních, či osobních důvodů. Ve třech utkáních nám chybělo dokonce 10 hráčů, ve čtyřech případech potom devět hráčů. Celkem 13 hráčů chybělo ve více jak 5 utkáních. To je opravdu něco neskutečného! Celkem jsme vyslali na hřiště  tři gólmany  a 24 hráčů do pole. Činnost znovu obnovili a týmu pomohli Petr Koubek a Tomáš Reiterman. Pomohli i čtyři hráči ze spřátelených klubů. Vzhledem k velkému počtu absencí nastupovala pokaždé jiná sestava, což se pochopitelně projevovalo na výkonech. Často hráli například ofenzivní hráči  na defenzivních postech a tím trpěla naše střelecká produktivita. Vždyť jsme ve dvou utkáních vstřelili pět gólů /Okříšky, Přibyslav/ a v dalších jedenácti utkáních jsme přidali jen deset branek. Často jsme měli v utkáních několik jasných šancí /Bedřichov, Nová Ves, Náměšť..../ neproměnili jsme je a přišli o body. Samozřejmě i forma některých hráčů neodpovídala první krajské soutěži. Zde není prostor pro nezodpovědnost, laxnost, taktickou nedisciplinovanost - to vše stojí body. To si musí každý uvědomit. Stačí odfláknutá chvilka a poctivá práce celého týmu přijde vniveč. Když to všechno sečteme, tak nám opravdu vychází třetí místo od konce a to ještě na skóre!



Přes zimu nás tedy čeká hodně práce. Momentálně děláme maximum pro to, aby se uzdravili zranění hráči . Týká se to Petra Douchy, Pavla Matějíčka, Petra Baráka, Milana Mezery, Honzy Flekala a Ondry Částky. Ještě v prosinci nás čeká seznámení se způsobem zimní přípravy, ve které přibude více tréninků s míčem a více přípravných zápasů.



Přejme si, ať se nám naši hráči uzdraví, ať "klapne"zimní příprava  a v jarní části ať se nám daří mnohem lépe než na podzim.



Ještě se sluší poděkovat rodině Komárkových za vzornou údržbu sportovního areálu ve Stáji, Milanu Klimešovi za obětavou práci pro TJ. Poděkování patří také Tomášovi a Markovi Matějíčkovým, Luboši Rychteckému , Dominiku Skotarovi, vedení TJ Kozlov a TJ Sokol Puklice.



 






zpět na seznam aktualit