Aktuality

15.02. 2020 Slavoj Třešť - SAPELI POLNÁ 1 - 5 /1-4/

ikona6.jpg

V druhém přípravném utkání jsme se představili na umělé trávě v Třešti a soupeřem nám byl domácí "Á"třídní Slavoj. V první půli byl Slavoj dobře pohyblivý, důrazný a měl stejně šancí jako naši hráči, dokázal však překonat výborného Petra Měrtla jen jednou a naopak Sapeláci byli velmi  produktivní, čtyřikrát překonali domácího gólmana. V druhé půli jsme změnili rozestavení i styl hry, ale z řady gólovek se ujala jen jedna. Utkání tedy skončilo poměrně vysokým vítězstvím, což zvláště v prvním poločase neodpovídalo počtu vytvořených šancí domácího týmu.



Ve 2. minutě unikl domácí útočník, kterého vychytal Petr Měrtl. Ve 4. minutě šli tři naši hráči na jednoho beka Slavoje, gól jsme však vstřelit nedokázali. V téže minutě přiklepl Filip Dvořáček míč na šestnáctce Jirkovi Mužíkovi a ten mířil přesně 0-1. O čtyři minuty později stejnému hráči odskočil míč na hranici našeho vápna a domácí Martin Kantor trefil šibenici naší svatyně 1-1. V 11. minutě vyrazil gólman Třeště přímý kop Filipa Dvořáčka, o minutu později vypracoval Ondra Částka gólovku pro Filipa Dvořáčka, ten těsně minul branku. Ve 20.minutě likviduje tutovku Slavoje Petr Měrtl. O minutu později hlavičkují třešští těsně vedle naší svatyně. Ve 26.minutě opět šance domácích a opět výborně zasahuje náš brankář. Ve 28.minutě po kombinaci Ondry Částky a Filipa Dvořáčka se opět prosazuje Jirka Mužík 1-2. V 35.minutě využívá nedorozumění obránců Třeště Ondra Částka, obchází i gólmana a zvyšuje na 1-3. V 36. minutě přišel nádherný moment, když z levé strany Pavel Matějíček přesně odcentroval a kapitán Sapeláků nádhernou střelou z voleje zvýšil na 1-4. V poslední minutě první půle ještě zasahoval náš gólman, ale míč za svá záda nepustil.



Do druhé půle jsme udělali několik změn v sestavě a navíc i další změny postů a chtěli jsme hrát poctivěji dozadu. Měli jsme to navíc jednodušší, neboť ve 47. minutě předvedl Ondra Částka skvbělou individuální akci, kterou zakončil střelou do šibenice 1-5! O deset minut později připravil gólovku Filip Dvořáček pro Pavla Matějíčka, tomu však chyběly centimetry...V 62. minutě míří domácí v dobré pozici mimo naši branku. O dvě minuty později po rohovém kopu Filipa Dvořáčka hlavičkuje v malém čtverci Tomáš Matějíček, gólu zabrání se štěstím obránce Slavoje. V 66. minutě může skórovat Ondra Částka, jeho střelu mířící do branky stihl vykopnout domácí obránce. V 68.minutě nachází Petr Kozojed dlouhým pasem Filipa Dvořáčka, jeho volej jde těsně vedle. V 83.minutě se naposledy skvěle prezentuje Petr Měrtl, když vyráží střelu domácích na rohový kop. Závěrečné slovo má v 85. a v 90. minutě Ondra Částka, v obou případech však selže. Poprvé míří těsně vedle, podruhé ho vychytá domácí gólman.



Dnes se z našeho týmu nejvíce dařilo Petru Měrtlovi, Filipu Dvořáčkovi a Ondřeji Částkovi.



Kvalitní příprava nám ukázala řadu nedostatků, na kterých musíme hodně zapracovat. Vzhledem k mnoha absencím jsme museli požádat o výpomoc několika kamarádů, kterým srdečně děkujeme.



Góly: 4. a 28. Jiří Mužík, 35. a 47. Ondra Částka, 36. Filip Dvořáček - 8. Martin Kantor



Sudí: Martin Babák - Jan Kříž, Jiří Dušovský. Bez karet. 30 diváků.



Sestava SAPELI:



Měrtl - Mezera /46. Matějíček Tomáš/, Tržil, Kozojed, Boháček /45. Padrnos/ - Matějíček Pavel /60. Mezera/, Brabec /45. Fišer/, Mužík /60. Boháček/, Dvořáček - Přibyl, Částka.



Absence: Flekal, Doucha, Barák, Benáček - všichni zranění, Bambula, Vacek, Reiterman - hory, Szabó, Koubek, Pokorný - osobní důvody.






zpět na seznam aktualit