Aktuality

09.04. 2020 Pohledy do sapelácké historie - díl sedmý.

hlaseni.jpg

Dnes se vrátíme do fotbalového ročníku 1995/1996 a 1996/1997. V sezóně 1995/1996  jsme již skončili na druhém místě v okresním přeboru, postupujícím do I.B. třídy byla Telč. "A" tým vedl Jiří Babínek a Vladimír Musil. V té době jsme již měli i "B" tým mužů, který vedl Jiří Dufek, béčko skončilo na třetím místě ve IV.třídě. V okresním přeboru působili i dorostenci, ty vedl Jiří Babínek.



Od 1.1.1996 dochází ke změně názvu tělovýchovné jednoty. Do klubu vstupuje generální partner SAPELI POLNÁ s.r.o a nový název klubu je TJ SAPELI JANOVICE. Spolu se Sapeláky nás začalo podporovat také TRUHLÁŘSTVÍ  manželů Manka a Dany Bradáčových / pozdější SABRA DŘEVOVÝROBA, s.r.o./. Majitelům obou firem patří obrovský dík za to, že nás již bezmála čtvrtstoletí podporují. 



A potom již přišla velká radost, v sezóně 1996/1997, kdy  jsme postoupili do krajské soutěže - I.b.třídy Jihomoravské fotbalové župy! Byl to postupový dárek k 20. klubovým narozeninám. Druhý Batelov jsme za sebou nechali o osm bodů,. Nejtěžší bitvu jsme svedli v 19.kole v Puklicích, odkud si čtveřice našich hráčů odvezla sádru. TJ SAPELI JANOVICE si ve 26 kolech připsala 55 bodů a skóre 71-37. 17x jsme vyhráli, 4xremizovali a 5x prohráli. Nejlepšími střelci byli Dan Karásek /Kari/ - 21 gólů, Radek Homoláč /Homi/ - 10 gólů a Leoš Voráč /Vory/ - 9 gólů. Petr Klíma vstřelil v prvním mistrovském  utkání v našem dresu 6 gólů / proti Euromontu Jihlava/.  Všechna utkání odehráli pouze dva borci, sedmatřicetiletý veterán Jindřich Vampola a Filip Gondek. Tým opět vedli Jiří Babínek a Vladimír Musil, vedoucím týmu již byl Jan Komárek.



Sestava postupového týmu 1996/1997:



Zadní řada zleva: Petr Klíma, Leoš Boháček, Jaroslav Barák, Roman Vyskočil, Josef Sobotka, Pavel Boháček, Jindřich Vampola a Miroslav Vavera.



Přední řada zleva: Leoš Voráč, Vladimír Musil, Radek Homoláč, Libor Bratršovský, Filip Gondek, Jiří Babínek, Daniel Karásek, František Kabátek a kapitán Josef Smejkal.



Na snímku chybí Jan Komárek a Pavel Pecka.



 



 


Zde si můžete prohlédnout foto týmu.


[file]

[file]




zpět na seznam aktualit