Aktuality

23.04. 2023 FC Chotěboř - SAPELI POLNÁ 3 - 2 /1-1/

ikona6.jpg

Po třítýdenní pauze naskočili Sapeláci opět do mistrovského utkání. Ve 3. minutě se po autu Martina Boháčka uvolnil Adam Průcha, jeho bombu z besprostřední blízkosti domácí gólman vyrazil jen před sebe a Kuba Bačkovský nedal stoprocentní tutovku - z dorážky těsně minul branku. V desáté minutě se jim nezaviněně zranil Jirka Mužík a musel střídat. Nahradil ho Filip Dvořáček, který se přesně po roce vrátil do soutěžního utkání. A byl to právě  on, kdo připravil první gól Sapeláků. V 19. minutě zahrával rohový kop, jeho přesný míč si ve vzduchu našel Ondra Vícha a Sapeláci šli do vedení 0-1. Ve 21. minutě měl další loženku Kuba Bačkovský, skórovat se mu opět nepodařilo. V 29. minutě po dlouhém pasu Míly Brabce unikl obraně domácích Adam Průcha, akci však nedotáhl do zdárného konce.Sapeláci neproměnili svoje šance a byli potrestáni. Ve 34.minutě vyrovnali domácí krásným, ale velmi šťastným gólem Luboše Dvořáka 1-1. O dvě minuty později měl obrovskou šanci Adam Průcha, nedokázal však přelobovat gólmana. 



V 52. minutě jsme nepochopitelně zaváhali s odkopem a chotěbořští trestali Romanem Musílkem. V 65. minutě vysunul Ondřej Přibyl nabíhajícího Martina Boháčka a jeho pumelenice zpoza šestnáctky skončila v šibenici domácí svatyně 2-2. Utkání spělo do spravedlivé remízy, přišla však 86. minuta a zaváhání našich obránců ztrestal Daniel Mrtka 3-2.



Domácí tak na jaře zvítězili i v pátém utkání  a Sapeláci prohráli již třetí jarní zápas. Předvedli však dobrý výkon, bohužel v první půli neproměňovali šance a v druhé půli se dopustili velmi hrubých individuálních chyb, které soupeř dokonale využil. Jinak to bylo velmi kvalitní a pěkné utkání.



Góly: 34. Dvořák Luboš, 52. Musílek Roman, 86. Mrtka Daniel - 19. Vícha Ondřej, Boháček Martin.



Sudí: Doskočil Pavel - Kříž Jan, Beneš Tomáš. ŽK: 2-2, bez vyloučených. 125 diváků.



Sestava SAPELI: 



Rezničenko - Šimek /72. Flekal/, Brabec, Vícha, Boháček - Bačkovský F., Mužík /14. Dvořáček/, Matějíček, Přibyl - Bačkovský J. /66. Hojsák/, Průcha.



Nejlepší hráči SAPELI: Martin Boháček, Ondřej Vícha, Ondra Přibyl, Filip Bačkovský.






zpět na seznam aktualit