Aktuality

07.05. 2023 SAPELI POLNÁ - SLAVOJ Žirovnice 0 - 2 /0-0/

ikona6.jpg

Pro Sapeláky i Slavojáky to bylo třetí utkání během týdne. Domácí celek začal v první půli aktivně a první vyloženou šanci měl ve dvanácté minutě Ondra Přibyl, který nedokázal gólově zhodnotit přípravu  spoluhráčů Adama Průchy a Michala Mikeše. V 18. minutě prostrčil Ondra Přibyl míč skrze stopery a Michal Mikeš pelášil sám na gólmana, volil tvrdou ránu, která skončila nad břevnem žirovnické svatyně. Ve 26.minutě předvedli hosté pěknou kombinaci, kterou zakončili střelou vedle naší branky. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.



Do druhé půle šli Sapeláci s odhodláním strhnout vítězství na svoji stravu. Bohužel ve 48. minutě dostaly jejich úmysly velkou ránu, když  nádhernou střelou z poloviny hřiště potrestal výborně hrající Jakub Vodáček špatné postavení našeho gólmana Tomáše Pokorného 0-1. Naši hráči se z této situace nedokázali vzpamatovat až do konce utkání. Soupeř disciplinovaně a obětavě bránil, hrál jednoduše a my jsme se nedokázali dostat do žádné větší možnosti. Naopak to byli žirovničtí kteří podnikli několik nebezpečných brejků a podvakrát vyzkoušeli střelou zpoza šestnáctky pozornost gólmana Pokorného. V 88. minutě předvedl obrovskou minelu Marek Šimek a Patrik Kolář potvrdil vítězství hostů  0-2.



Naši hráči dnes předvedli špatný výkon, vypracovali si pouze dvě vyložené šance, které neproměnili. Na druhou stranu jsme nabídli soupeři dvěmi obrovskými chybami, aby zápas rozhodl ve svůj prospěch. Hráči Slavoje byli živější, bojovnější, organizovanější , měli více sil a hlavně vstřelili dvě branky, tudíž je jejich výhra zasloužená.



Nejlepší hráči SAPELI: Vícha Ondřej, Sodomka Pavel, Mikeš Michal.



Góly: 48. Jakub Vodáček, 88. Kolář Patrik.



Sudí: Vlastimil Fryč - Jan Kříž, Martin Babák. ŽK: 2-1. Bez vyloučených. 80 diváků. Delegát svazu Ivo Nádvorník.



Sestava SAPELI: 



Pokorný - Hojsák, Šimek, Vícha, Boháček - Mikeš, Matějíček /71. Szabó/, Sodomka, Průcha - Přibyl /71. Fišer/, Bačkovský /56. Dvořáček/.






zpět na seznam aktualit