Aktuality

31.03. 2024 FC Rapotice - SAPELI POLNÁ 2:0 (1:0)

ikona6.jpg

Již čtvrtá minuta utkání přinesla velké emoce na hřišti, kapitán Sapeláků Ondra Vícha byl úmyslně nevybíravě faulován, domácí hráč byl ale karty ušetřen. Sapeláci  byli v prvních třiceti minutách lepším týmem, leč jejich koncovka byla tentokráte žalostná. Třikrát skvěle zachránil svůj tým gólman Laš /při hlavičkách Michala Čekala a Petra Kozojeda, při střele Petra Kozojeda/, další dvě slibné situace jsme nedokázali přetavit gól /střely Jirky Mužíka a Vojty Lampíře/. A tak přišel zákonitě gól a v naší slabší desetiminutovce těsně před půlí se míč dostal před volného Válka a ten poslal v 41.minutě do vedení 1:0.



Do druhé půli vstoupili znovu aktivně Sapeláci, ale hned v 50. minutě byli po velké hrubce podruhé potrestáni Válkem 2:0. Kriminální průšlap Matouška na Tomáše Vařejku se obešel bez červené karty, dokonce i bez žluté, neb domácí borec již jednu žlutou měl... Sapeláci čím dál více zofenzivňovali sestavu, Tomáš Vařejka se postupně dostal do dvou tutovek, jednou zakončil vedle a jednou zabránil gólu výtečný Laš. V závěru se ještě dostal do šance Tomáš Sedláček a Matěj Driml, ale dnes nám nebylo gólově dáno. Na fotbalovou krásu a na více šancí se nehraje a góly stříleli jen domácí.



Vrátím se ještě k řízení utkání. Nechápu například , jak domácí hráč č.12 mohl vůbec dohrát utkání, nechápu jak můžou domácí hráči křičet na sudího sprostě na 50 metrů, jak mohou rozdávat rány, které sudí neřeší a na druhé straně umí padat při lehkém dotyku a mají to odpískané. Asi to tak prostě dnes je...



Suma sumárum, velmi slabě odpískané utkání, což by se v krajském přeboru stávat nemělo, třeba se ligový delegát o způsobu řízení utkání i zmíní...Možná.



Náš soupeř dal dva góly a tím vyhrál zaslouženě, na tom se výše napsanými řádky nic nemění.



Nejlepší hráči SAPELI: Filip Dvořáček, Ondřej Vícha, Marek Šimek.



Góly: 41. a 50. Tomáš Válek.



Sudí: Nikolas Šíma - Jan Kříž, Patrik Žaloudek. ŽK: 1:4. Bez vyloučených. Delegát svazu Zdeněk Dobrovolný. 



Sestava SAPELI:



Pokorný - Šimek, Urbánek /68. Vácha/, Vícha, Dvořáček - Vařejka, Mužík, Lampíř,  Kozojed /46. Hojsák/ - Sedláček, Čekal /82. Driml/.






zpět na seznam aktualit