Aktuality

25.06. 2014 MILAN ŠPENDLÍČEK KONČÍ V DRESU SAPELÁKŮ

pohar.jpg

Když v létě 1999 přišel z Puklic do tehdejších Janovic šestadvacetiletý mladík Milan Špendlíček, tak takřka nikdo netušil, jakého fotbalistu a kamaráda jsme získali do našich řad. Velmi skromný, pracovitý a obětavý kluk se z pravého obránce postupem času vypracoval až na oporu týmu a jeho vůdčí osobnost.Nikdy k tomu nepotřeboval zvýšit hlas nebo použít ostrá slova, přirozeně se stal uznávaným kapitánem našeho týmu. Měl respekt v naší kabině, ale i u soupeřů i rozhodčích.Byl gentlmanem fotbalových trávníků, mimo pozice gólmana hrál na všech postech a všude byl skvělý. Jeho životospráva nebyla vždy ideální, zvláště v období tragické smrti jeho bratra Karla to neměl jednoduché. Na jeho výkonech to však nebylo znát, nikdy nevypustil jediný souboj ať to bylo před patnácti lety nebo letos.Byl vždy příkladem ostatním.Na obávané "Špendlovy jedovky" z větších vzdáleností s velkou nelibostí vzpomíná velká řada soupeřových gólmanů.



Milan byl nejen klíčovým hráčem týmu, ale také hlavním tahounem řekněme "skromně" SAPELÁCKÉHO FOTBALOVÉHO ZÁZRAKU - veleúspěšného tažení krajskými soutěžemi. Špendla odehrál v dresu Sapeláků tři roky v I.B. třídě Jihomoravské fotbalové župy, šest let v I.A. třídě KFS Vysočina a šest let v krajském přeboru KFS Vysočina. Jako kapitán dovedl Sapeláky k historicky nejlepšímu umístění v historii klubu - 4. místu v krajském přeboru v sezóně 2011-2012.



Za patnáct sezón v dresu Sapeláků nastřílel přes sto branek, byl zařazen do nejlepší jedenáctky klubové historie a byl jednomyslně zvolen jejím kapitánem.Byl také vyhlášen nejlepším hráčem naší TJ v její pětatřicetileté historii.Špendla se prostě stal největší ikonou našeho klubu a při oslavě jeho loňské "čtyřicítky" jsme na spolu strávená léta náležitě zavzpomínali. Milan místo rozloučení ještě sezónu přidal a opět byl příkladem. Bohužel v závěru sezóny přišlo dlouhodobé zranění a Špendla se rozhodl ukončit krajské působení v našem dresu a vrátit se do rodných Puklic. Musí zde ještě nastřílet osm gólů - má jich zde zatím na svém kontě 92...I přes své zranění byl zařazen Jihlavským deníkem do ideální jedenáctky jarní části krajského přeboru - v cca 41 letech - klobouk dolů!



Milan sice končí v našem klubu jako hráč, ale jeho role kamaráda, parťáka a skvělého chlapa pokračuje. Všichni se těšíme, na setkání s ním v utkáních staré gardy, při malé kopané, na hokeji, nohejbale, na plesech, na horách, nebo třeba jen v hledišti při párku a pivu. Prostě při všech společných akcích, kde má svoje nezastupitelné místo.



MILAN JE PROSTĚ I NADÁLE NÁŠ KAPITÁN, i když nás na fotbalovém trávníku budou v mistrovských zápasech zastupovat s kapitánskou páskou Tomáš Reiterman a Matěj Brnický. Měli možnost toho od svého "kápa" odkoukat dost, ale i tak mají laťku nasazenu hodně vysoko. Musejí to však zvládnout, zrovna tak jako celý tým. Milan jim jistě bude i do budoucna dobrým rádcem, bohužel už ne na hřišti.



Jménem našeho klubu, hráčů, funkcionářů, příznivců a obchodních partnerů děkuji Milanovi za vše, co pro náš klub udělal a přeji mu vše nejlepší v osobním i sportovním životě.


Zde si můžete prohlédnout foto.





zpět na seznam aktualit